در سالهای اخیر، سامسونگ و الجی پنلهای نمایشگر آیفون را برای اپل تأمین کردهاند. شرکت چینی BOE تاکنون با مشکلاتی در تولید یا کنترل کیفیت مواجه بوده که باعث شده در اولویت تأمین سفارشهای آینده اپل قرار نگیرد، اما این موضوع قرار است تغییر کند.
با نزدیک شدن به زمان عرضه آیفون 17 و احتمال اعمال تعرفههای جدید از سوی دولت ترامپ، شاید اپل ناچار شود بابت هر دستگاهی که خارج از آمریکا تولید میشود، 25 درصد هزینه اضافی بپردازد. در چنین شرایطی، افزودن یک تولیدکننده سوم به زنجیره تأمین، منطقی به نظر میرسد.
با این حال، طبق آخرین آمار، تولیدات BOE حتی به نصف میزان پیشبینیشده پنلهای OLED سامسونگ و الجی هم نمیرسد؛ این دو شرکت در مجموع قرار است حدود 113 میلیون پنل در سال 2025 تولید کنند.
اگرچه BOE ظرفیت تولید انبوه 100 میلیون پنل OLED برای آیفون را در سال دارد، پژوهشهای اخیر نشان میدهد از میان 26 خط تولید اختصاصی این شرکت، تنها 11 خط فعال هستند. به گزارش DealSite، هر خط تولید توانایی ساخت 350 هزار پنل در ماه را دارد و پیشبینی میشود BOE در سال جاری میلادی 45 میلیون پنل LTPO OLED را برای اپل تأمین کند.
علت غیرفعال بودن برخی خطوط تولید مشخص نیست، اما شاید به دلیل استانداردهای بسیار سختگیرانه اپل در زمینه کیفیت باشد؛ به همین خاطر BOE احتمالاً ترجیح داده تولید را در حجم کمتر نگه دارد تا از تعداد نمایشگرهای معیوب بکاهد و زیانهای احتمالی را کاهش دهد. در مقابل، تخمین زده میشود سامسونگ 70 میلیون و الجی 43 میلیون پنل تولید کنند که در مجموع 113 میلیون واحد را تشکیل میدهد.
یکی از منابع صنعتی که نامش فاش نشده اعلام کرد که BOE با وجود حجم تولید کمتر، موفق شده تأییدیه کیفیت از اپل را برای تولید پنل آیفون 17 دریافت کند و این خود دستاورد مهمی به حساب میآید. این تصمیم جدید اپل احتمالاً موجب نگرانی سامسونگ و الجی شود؛ چراکه برخی کارشناسان، از جمله حساب کاربری Jukanlosreve در شبکههای اجتماعی، اشاره کردهاند که شرکتهای کرهای فکر میکنند اپل در حال انتقال غیرمجاز فناوریهای OLED به شریک چینیاش، یعنی BOE، باشد. وی گفت:
اینکه BOE موفق به دریافت تأییدیه کیفیت از اپل شده نشاندهنده پیشرفت قابل توجه این شرکت در فناوری است. شکاف تکنولوژیک بین چین و کره جنوبی در حال کاهش است. همچنین، گمانهزنیهایی وجود دارد که اپل به صورت پنهانی فناوری OLED خود را به BOE منتقل میکند؛ مسئلهای که شرکتهای کرهای را نگران کرده. مجموعهای از شکایتهای حقوقی اخیر هم بیارتباط با این موضوع نیست.
با این حال، اپل دلایل قانعکنندهای برای همکاری با BOE دارد؛ چراکه در بازار چین با رقابت شدیدی از سوی هوآوی و دیگر برندهای بومی روبروست. استفاده از یک تولیدکننده داخلی چینی میتواند هزینه تولید نمایشگر آیفون 17 را کاهش دهد و این امکان را برای اپل فراهم کند که سود بیشتری از فروش هر دستگاه در بازار چین به دست آورد. به یاد داشته باشید که چین بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند از نظر حجم فروش است و این یعنی تمام شرکتهای درگیر در تولید این دستگاهها، به نوعی از آن سود خواهند برد.
ما اینجا در رسانه خبری بنچیمو آخرین اخبار مرتبط با تکنولوژی را پوشش میدهیم، پس حتماً با ما همراه باشید. شما در مورد وارد شدن BOE به زنجیره تامین نمایشگرهای OLED آیفون 17 اپل چه نظری دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید.