هوشمند شدن تقاطع های ایران در آینده ای نزدیک

اکثر کشورهای دنیا به منظور کنترل سرعت خودرو ها در تقاطع ها دست به استفاده از سیستم هوشمند می زنند و در ایران از سرعت گیرها برای این اتفاق استفاده می کنند.

اما حالا فرمانده پلیس راه کشور اعلام کرده که اگر تقاطع می‌خواهد منظم باشد سرعتگیر برای ما آخرین ابزار است و علمی و مورد تایید ما نیست و تقاطع باید هوشمند باشد نمی‌توان به روش سنتی ترافیک شهرهای بزرگ را کنترل کرد و باید برای هوشمند کردن شهرها گام‌های علمی برداشت.

در این زمینه باید یادآور شد که با توسعه شبکه چراغ های راهنمایی هوشمند با قابلیت کنترل متمرکز و یکپارچه تحت پایگاه SCATS ، امکان تعیین زمانبندی بهینه برای چراغهای راهنمایی مستقر در یک شبکه وسیع معابر صورت می پذیرد و کارشناسان بخش SCATS در مرکز نظارت و کنترل ترافیک میتوانند به صورت لحظه ای بر جریان ترافیک در تقاطع ها نظارت داشته و در موارد ضروری (مانند شرایط اضطراری) قادرند با مداخله در کارکرد عادی سیستم کنترل هوشمند، زمانبندی مناسب را برای تقاطع های مورد نظر تعریف کنند.

در ایران شهرهایی مانند بجنورد از این سیستم بهره می برند. سه سال گذشته تقاطع ۱۵ خرداد بجنورد به‌عنوان اولین تقاطع هوشمند ترافیک شهر با حضور شهردار و جمعی از معاونان افتتاح و به بهره‌برداری رسید. در این طرح چراغ‌های راهنمایی نصب‌شده در تقاطع‌ها بااتصال به مرکز کنترل ترافیک با در نظر گرفتن حجم ترافیک در تقاطع‌های بعدی و خیابان‌های اطراف مدت‌زمان توقف پشت چراغ‌قرمز و تأخیر را محاسبه و کاهش می‌دهد.

سه سال گذشته اعلام شده بود که اعتباری بالغ‌بر 80 میلیون تومان برای تجهیز چراغ‌های راهنمایی به سیستم هوشمند در هر تقاطع هزینه می‌شود که قاعدتا امسال هزینه این سیستم بسیار فراتر خواهد رفت. به نظر می رسد گران شدن ارز دست پلیس راهور برای اجرای کامل این پروژه در سراسر کشور را بسته است.

منبع: کالاسودا

پست های مرتبط

تسلا مدل Y در بین 10 خودروی برقی برتر سال 2023 نیست !

اسکوتر محبوب یاماها آیروکس 155 مدل 2023 به کنترل کشش مجهز می شود !

دوچرخه برقی BUXUS Eva به سبک موتور سیکلت با برد 103 کیلومتر